Mi is az Eduroam?

A Debreceni Egyetemen 2012. év végén a HURO/0802/012_AF projekt keretében megvalósult vezetéknélküli hálózati rendszer, amely kutatási és oktatási intézmények alkalmazottai számára, a világszinten 54 országban működő eduroam szolgáltatással Internet kapcsolódást tesz lehetővé. Ennek keretében a Debreceni Egyetem különböző épületeinek forgalmas közterein több mint 130 darab “hot-zone” helyszín működik. 

A szolgáltatás használatához szükséges személyre szabottan az intézményi hálózati azonosító és jelszó, valamint a WiFi készülék (notebook, okos telefon, stb.) beállítása.
A szolgáltatás egyszeri beállítása belföldön és külföldön ingyenes Internet hozzáférést tesz lehetővé eduroam környezetben. 

A hálózati azonosítóval kapcsolatos teendők az “Információ” oldalon, a WiFi eszközök beállítási útmutatója a fenti ikonok kiválasztásával érhetőek el. 

Kérdés esetén a Debreceni Egyetem Informatikai Szolgáltató Központja tud segítséget nyújtani a 66333-as melléken illetve a helpdesk@it.unideb.hu email címen.

A Szolgáltató 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 26. 19:53